sprancene

Denumite si „rama fetei”, sprancenele au rolul de a scoate trasaturile naturale in evidenta si de cele mai multe ori, natura nu greseste. Alteori, din dorita de a fi in pas cu trendul, poti accentua exact ceea ce nu trebuie: un nas proeminent, o pereche de ochi departati, cearcanele. Apropo de imperfectiuni, sprancenele inegale sunt un trend al anului, doar daca nu esti cumva Beyonce si dimineata te trezesti „flawless”.

Daca trendul anului 2015 a fost sprancene groase si ingrijite, anul 2016 mentine oarecum ideea si se mergi pe sprancene naturale, arcuite și ascendente. Se renunta in machiaj 80% la creionul de sprancene si farduri si accentul cade pe stilizare din .. foarfeca, perie de sprancene si penseta! Desigur, pentru cele cu nu prea multa keratina in sprancene, solutia este una singura: conturarea si blenduirea culorilor cu atentie!

Sprancene perfecte in doar 4 pasi

Cu ajutorul pensetei fixeaza primul marcaj – perpendicular cu baza nasului. Tot cu ajutorul pensetei sau a creionului de sprancene mergi pe diagonala, pe linia pupilei pana cand te intersectezi cu linia sprancenei – acolo va fi arcuirea. Terminatia sprancenei (codita) nu va fi mai departe de linia ce intesecteaza pe diagonala baza nasului si totodata baza sprancenei.

Extra tip: deseneaza spranceana perfecta dintr-un creion – asa iti va fi mai usor sa te apropii de cea mai buna varianta!

Screenshot_1

Iata care sunt principalele puncte cheie de evitat in creeare unor sprancene perfecte:

  1. Sprancenele tale sunt prea patrate de fiecare data cand observ un astfel de machiaj ma duce cu gandul ca posesoarea tocmai si-a conturat sprancenele pentru pensat – la baza nasului, la arcada si in coltul ochiului. Este o tehnica foarte buna prin care doar pensezi surplusul in jurul sablonului, demachiezi si e gata. Ceea ce este gresit in acest tip de machiaj al sprancenelor prin care pur si simplu se deseneaza un dreptunghi, este faptul ca sprancele vor iesi in evidenta si vor da acel aspect de tatuaj, pe langa faptul ca vor arata fake & cheap.
  2. Sprancenele tale au codita prea lunga facand acest lucru vei crea expresia „ochilor cazuti” sau adormiti. Ca idee, codita trebuie sa fie pe aceeasi linie cu baza sprancenei. O alta tehnica folosita este plasarea unui creion pe diagonala imaginandu-ti o linie intre baza nasului, coltul exterior al ochiului si arcada. Acolo unde atinge creionul, acolo ar trebui sa fie sfarsitul sprancenei. Nu te grabi cu pensatul, poti folosi o forfecuta.
  3.  Sprancene nearanjate pentru cele cu fire rebele, peria unui rimel poate fi de mare ajutor. Spalata si curatata, poate servi la stilizarea impreuna cu un gel usor. Astfel, firele rebele vor sta la locul lor. Recomandarea mea pentru astfel de cazuri este stilizarea lor de catre un specialist apoi intretinerea acasa. P.S.: rimelul special pentru sprancene este de mare ajutor pentru sprancenele rebele!
  1. Prea mult highlighter in jurul liniei sprancenelor aplicand in exces acest instrument poti sa iti expui mult prea mult arcuirea sprancenelor. Poti sa aplici un concealear intr-o nuanta mai apropiata de pielea ta pentru a nu renunta la aceasta practica, daca o indragesti.
  2. Culoarea creionului/fardului este prea inchisa deseori, lumina ambientala te poate pacali atunci cand aplici machiajul. Muta-ti biroul langa fereastra. Pe langa faptul ca este inestetica, o colorare intensa poate crea o imagine fake (fals) a sprancenelor, ceea ce este exact opusul trendului amintit mai sus (natural).
  3. Nu perii suficient fardul sau creionul de sprancene poate ca nu de putine ori ai observat machiajul doamnelor si domnisoarelor doua linii in jurul sprancenelor. Ei bine, cu ajutorul periei pentru sprancene lucrurile devin… nice&smooth in 2 timpi si 3 miscari. Dupa ce ai trasat liniile corectoare, blenduieste culoarea cu cea naturala a sprancenei prin simpla periere. Vei vedea cum incepe sa prinda contur, ca in imaginea de jos. Foloseste aceeasi tehnica si pentru partea inferioara. Aplica apoi highlighter intr-o cantitate mica si intinde-l cu varful degetelor.

 Screenshot_2

Lista ar putea continua insa ceea ce este important de retinut din acest articol este ca forma unei sprancene perfecte se defineste prin natural si ingrijire. Un ultim sfat ar fi ca atunci cand te pensezi, fa un pas in spate si priveste imaginea per ansamblu, din cand in cand si… take your time! Lucrurile bune vin in timp!

Te astept cu si mai multe sfaturi si makeup-uri personalizate la studioul de meu de machiaj. Am specializare in machiaje beauty&fashion, in machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar si in stilizarea sprancenelor si aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul meu il puteti vedea pe site si pe Facebook.