Eyes-Makeup-Give-Your-Small-Eyes-Bigger-Bolder-Appearance

Nu toate femeile s-au nascut cu ochi mari ca ai papusii Barbie, insa putem invata cum sa creem iluzia de marime cu ajutorul machiajului. Daca vrei sa stii cum poti sa iti maresti ochii folosind kitul de machiaj, iata cateva idei ce o vor face si pe Elsa curioasa sa le afle:)

Reda tineretea ochilor

Eu incep mereu prin a aplica o crema hidratanta care imi va crea o textura numai buna pentru machiaj. Aplicarea ei trebuie sa aiba loc imediat dupa ce te speli pe fata si pe dinti, pentru a intra cat mai bine in piele. Cremele pentru ochi contin  ingrediente precum cafeina, acid hialuronic, peptide sau vitamina C si E cu rol in redarea elasticitatii pielii. Apoi se aplica serumul pentru ochi prin tehnica „stoarce, maseaza si ridica” . Pe degetul aratator stoarce o picatura de serum, pe care apoi o vei aplica, punctat, chiar din coltul interior al ochiului pana la cel exterior, pana la arcada. Cand ajungi aici, clipeste si mentine pe fata expresia de uimire cateva secunde. Vei simti acel efect de lifting.

Foloseste concelear pentru a scoate in evidenta ochii

Aceasta este o tehnica de marire a ochilor, folosind o nuanta de galben ce va neutraliza cearcanele inchise la culoare.  Tehnica de aplicare pe care eu o folosesc este cea punctata, niciodata nu trasez direct pe piele, ci pur si simplu intind uniform cantitatea de concealear pe care am aplicat-o in V, pana la baza nasului.

Conturul ochilor

Tehnica de contouring nu vizeaza doar evidentierea pometilor, ci si a ochilor – poti de asemenea evidentia sau corecta forma ochilor in functie de cum aplici umbra. Pentru a face ochii sa para mai mari, foloseste 3 nuante, cele mai deschise din paleta, pe care le aplici in coltul interior al ochiului. Poti alege apoi alte 3 nuante, cele mai inchise din paleta, pe care le aplici in coltul exterior al ochiului, mixand culorile din exterior la interior. Daca ai ochii apropiati, ideal ar fi sa incerci sa ii alungesti. Foloseste nuanta inchisa pentru cat eye si aplica pe mijloc un fard sidefat, pana la coltul interior. Un alt truc este sa aplici un fard de culoare deschisa (bej,alb,roze) cu particule de sclipici chiar pe centrul pleoapei, mixand usor nuantele intre ele.

Foloseste doua nuante de eyeliner

Foloseste nuanta inchisa de eyeliner (de exemplu maro daca ai ochii caprui) pe interiorul pleoapei superioare si nuanta deschisa de-a lungul pleoapei inferioare. Evita pe cat posibil sa creionezi integral ochii in aceeasi nuanta, cu atat mai putin inchisa, pentru ca va micsora ochii.

Alege o mascara cu extra-volum

Cu siguranta, cel mai „la indemana” truc pentru ochi mari este o mascara cu o pensula generoasa, o nuanta extra-black. Desigur, depinde de ocazia evenimentului, insa de cele mai multe ori aleg varianta de gene lungi naturale pe care le machiez atent, astfel incat sa firele sa fie rasfirate asemenea genelor papusilor.

Te astept cu si mai multe sfaturi si makeup-uri personalizate la studioul de machiaj. Katiusa are specializare in machiaje beauty&fashion, in machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar si in stilizarea sprancenelor si aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei il poti vedea pe site si pe Facebook.