katy

V-ati pus vreodata intrebarea: Cat de des curat periile de machiaj? Cu toate ca acest lucru tinde sa fie singurul lucru peste care majoritatea trec cu vederea, este unul dintre cele mai importante activitati pe care le putem face, in ceea ce priveste igiena de make-up. Pensulele de machiaj sunt o investitie si trebuie sa va asigurati ca veti obtine tot ce e mai bun de la ele.

Pensulele de make-up pot fi un teren propice pentru bacterii. Ganditi-va cat de multe bacterii sunt pe fata noastra zi de zi. Bacteriile si uleiurile naturale sunt stocate pe acestea de fiecare data cand vin in contact cu pielea si riscam sa provocam iritatii si afectiuni ale tenului.

Curatarea pensulelor ajuta la eliminarea:

  • Machiajului vechi
  • Murdariei si resturilor
  • Celulelor moarte ale pielii
  • Bacteriilor
  • Uleiurilor

Un alt avantaj al curatarii pensulelor de make-up este pastrarea perilor moi si aerisiti. Depunerile de machiaj pe perii acestora pot crea o senzatie de disconfort. Curatare perilor in mod regulat, va ajuta la mentinerea calitatii acestora. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru persoanele cu pielea sensibila.

Este de preferat ca macar o data pe saptamana, sa incercati sa faceti acest lucru pentru ca astfel prelungiti durata de viata a pensulelor de make-up. Puteti spala perii pe timp de noapte si apoi lasati-I sa se usuce, astfel incat a doua zi vor fi in stare perfecta de utilizare. Doar ca este bine sa va asigurati ca sunt complet uscati inainte de a incepe sesiunea de machiere.

Pentru curatarea pensulelor aveti nevoie de:

  • Sapun special pentru pensule sau sapun pt copii
  • Ulei de masline sau ulei de migdale
  • Balsam de par
  • Sampon pentru copii sau detergent lichid

Metode de curatare a pensulelor de make-up

Sapunul – Optati pentru un sapun normal, neparfumat sau unul special pt curatarea pensuleleor.  Folositi apa calduta pentru a umezi in intregime perii pensulelor. Ulterior, dati cu grija cu pensula pe sapun, numai daca aceasta este umeda in totalitate. Apoi, clatiti din nou pensula in apa calduta. Asigurati-va ca apa nu este prea calda sau prea rece pentru ca poate dauna pensulelor. Daca piciorul pensulei este din metal, evitati atingerea acestuia cu apa sau alte substante de curatare pentru ca rugina de pe el ar putea afecta perii pensulei pe viitor. Stoarceti usor orice exces de apa de pe perii pensulei si asezati-o pe un prosop curat si lasati-o sa se usuce cel putin 6-8 ore.

Detergentul sau samponul pentru copii  – Luati un burete curat si udati-l folosind apa calduta. Puteti folosi fie sampon pentru copii sau detergent de vase, in functie de preferinte. Umeziti pensula complet. Stoarceti o cantitate mica de detergent sau sampon pe burete si atingeti usor pensula pe burete pana se face clabuc. Apoi se clateste pensula cu apa calduta. In cazul in care perii se simt alunecosi sau murdari, continuati sa clatiti pana cand se curata. Inca o data, stoarceti excesul de apa si puneti pensula pe un prosop curat sa se usuce.

Uleiul de masline sau uleiul de migdale – Acestea ar trebui sa fie utilizate numai pentru pensulele care sunt puternic imbibate cu machiaj. Luati un prosop de hartie curat si distribuiti o cantitate mica de ulei de masline sau ulei de migdale si atingeti cu perii uscati pe prosop. Nu utilizati prea mult ulei, daca nu doriti ca peria sa devina imbibata de acesta. Dupa aceea, curatati pensula in mod normal si asigurati-va ca este complet clatita si puneti-o la uscat pe un prosop curat.

Dupa ce va asigurati ca perii sunt perfect curati, trebuie sa ne concentram pe un alt aspect pentru curatarea completa a pensulei – manerul. Atunci cand utilizati pensula, microbii, bacteriile si chiar machiajul de pe peri sunt transferati si pe manerele acesteia. Pentru a curata manerul pensulelor, se toarna alcool pe un prosop de hartie si se sterge manerul bine. Acest lucru nu numai ca va curata, dar va si dezinfecta manerele. Unii peri se simt rigizi, chiar si dupa spalarea lor. Asa ca, daca vreti ca acestia sa fie moi puneti o cantitate mica de balsam in mana si masati usor perii pensulei, clatiti in apa calduta si apoi uscati-i.

 

Pentru ca sfaturile  make-up artistului Katiusa Popovici sunt greu de sintetizat in doar cateva puncte cheie, te invitam sa ii urmaresti blogul cu acelasi nume, http://katiusapopovici.ro/blog/.